Szeretem a hagyományos, magyar lecsót, amelyben csak hagyma, paprika és paradicsom van. Mivel a hűtőmben árválkodott egy szép duci padlizsán, így nem volt más választásom, ez is belekerült ebbe a lecsóba. :)
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 1 nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2 piros paprika
- 1/2 zöld paprika
- 1 kisebb padlizsán, vagy egy nagyobbnak a fele :D
- 3-4 közepes paradicsom (turmixolva)
- kevés víz
- himalája só, bors, chili, bazsalikom, rozmaring
Elkészítése:
- A vékony szeletekre vágott hagymát az olaj-víz keverékében megpárolom/pirítom.
- Hozzáadom az ugyancsak kis szeletekre vágott paprikát, a padlizsánt, és belereszelem a fokhagymát is.
- Úgy 8-10 perc elteltével a paradicsompüré is belekerülhet.
- Fűszerezem, addig sütöm együtt, amíg a lecsó besűrűsödik.
Ha kenőkének szeretnéd enni, akkor egyszerűen botmixerezd össze.