2016. június 1., szerda

Padlizsános lecsó avagy kenőke olaszosan

Szeretem a hagyományos, magyar lecsót, amelyben csak hagyma, paprika és paradicsom van. Mivel a hűtőmben árválkodott egy szép duci padlizsán, így nem volt más választásom, ez is belekerült ebbe a lecsóba. :)

Eheted rizzsel, főzelékkel vagy akár csak kenyérrel is, de ha összeturmixolod, kenőke lesz belőle.


Hozzávalók:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 piros paprika
  • 1/2 zöld paprika
  • 1 kisebb padlizsán, vagy egy nagyobbnak a fele :D
  • 3-4 közepes paradicsom (turmixolva)
  • kevés víz
  • himalája só, bors, chili, bazsalikom, rozmaring
Elkészítése:
  1. A vékony szeletekre vágott hagymát az olaj-víz keverékében megpárolom/pirítom.
  2. Hozzáadom az ugyancsak kis szeletekre vágott paprikát, a padlizsánt, és belereszelem a fokhagymát is. 
  3. Úgy 8-10 perc elteltével a paradicsompüré is belekerülhet.
  4. Fűszerezem, addig sütöm együtt, amíg a lecsó besűrűsödik.

Ha kenőkének szeretnéd enni, akkor egyszerűen botmixerezd össze.