2016. március 18., péntek

Banánkrémes zabkása

Nem tudok ráunni ezekre a kásákra. Annyira finomak, hogy képes lennék reggel, délben és este is ezt enni. :) A kedvencem az egyszerű, vízben főzött zabkása, amelyhez mandulatejet öntök. Ez egy picit másabb ennél, mert gyümölcs is került hozzá, és egy kis mandulakrém is. Ha van kedvetek, próbáljátok ki.


Hozzávalók (1 adag)
  • 1/2 bögre zabpehely
  • 1 bögre rizstej/kókusztej
  • 1/2 bögre víz
  • 1 evőkanál mazsola
  • 1 kávéskanál finomítatlan kókuszzsír (legyen kókusz illata)
  • 1 kávéskanál mandulakrém
  • 1 banán
  • késhegynyi vaníliapor
  • csipet só
  • Tetejére: savanykás gyümölcs, dió (vagy más olajos mag)
Elkészítése:
  1. Tegyük fel főni a rizstejes vizet. Szórjuk bele a mazsolát, a vaníliapor a csipet sót, és a karikára vágott banán felét!
  2. Amikor felfőtt a folyadék, szórjuk bele a zabpelyhet. Kb. 5 perc keverés után meg is főtt a kása.
  3. Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a mandulakrémet. Keverjünk rajta kettőt, hármat, hogy szépen elkeveredjen benne minden.
  4. Szedjük ki egy tálkába, és tegyük rá a megmaradt banánkarikákat és kedvenc savanykás gyümölcsünket. Én most fagyasztott erdei gyümölcskeveréket tettem rá.
  5. Szórjuk meg áztatott/szárított dióval.