Nem tudok ráunni ezekre a kásákra. Annyira finomak, hogy képes lennék reggel, délben és este is ezt enni. :) A kedvencem az egyszerű, vízben főzött zabkása, amelyhez mandulatejet öntök. Ez egy picit másabb ennél, mert gyümölcs is került hozzá, és egy kis mandulakrém is. Ha van kedvetek, próbáljátok ki.
- 1/2 bögre zabpehely
- 1 bögre rizstej/kókusztej
- 1/2 bögre víz
- 1 evőkanál mazsola
- 1 kávéskanál finomítatlan kókuszzsír (legyen kókusz illata)
- 1 kávéskanál mandulakrém
- 1 banán
- késhegynyi vaníliapor
- csipet só
- Tetejére: savanykás gyümölcs, dió (vagy más olajos mag)
Elkészítése:
- Tegyük fel főni a rizstejes vizet. Szórjuk bele a mazsolát, a vaníliapor a csipet sót, és a karikára vágott banán felét!
- Amikor felfőtt a folyadék, szórjuk bele a zabpelyhet. Kb. 5 perc keverés után meg is főtt a kása.
- Adjuk hozzá a kókuszzsírt és a mandulakrémet. Keverjünk rajta kettőt, hármat, hogy szépen elkeveredjen benne minden.
- Szedjük ki egy tálkába, és tegyük rá a megmaradt banánkarikákat és kedvenc savanykás gyümölcsünket. Én most fagyasztott erdei gyümölcskeveréket tettem rá.
- Szórjuk meg áztatott/szárított dióval.