Egyszerű recept sietős napokra. Már készítettem ilyet, mindig más finomság kerül bele. Most volt a hűtőben főtt csicseriborsó, ezért ez is került bele. Így tavasszal a medvehagyma nem maradhat ki belőle, de ha nincs itthon az sem baj, bátran készítsd el nélküle is.
- 1 vöröshagyma
- 1 kisebb evőkanál kókuszolaj
- 1/2 kisebb padlizsán
- 1 kisebb cukkini
- 4-5 evőkanál főtt csicseriborsó
- 10 dkg gluténmentes penne tészta
- 1 dl sűrű paradicsomlé
- 3-4 szárított paradicsom
- 3-4 gerezd fokhagyma
- friss medvehagyma
- bazsalikom, rozmaring, só, bors, chili, füstölt pirospaprika
Elkészítése:
- Szeleteljük fel a hagymát, a padlizsánt és a cukkinit.
- Tegyünk egy edénybe minden hozzávalót, és annyi vizet öntsünk rá, hogy úgy 2 ujjnyira ellepje a tésztát. A fűszerezést ne felejtsd el.
- Addig kell főzni, amíg a tészta elkészül. Időközben kóstold, kétszer-háromszor keverd meg, és a vízre figyelj, hogy egy kevés zaft maradjon rajta.