2016. március 14., hétfő

Gombapástétom

Nagyon szeretem ezeket a pástétomokat, igazán változatossá tehető vele a reggeli, és ki tudunk lépni a felvágott-sajt világából. :) De nemcsak kenyérre kenhetjük, hanem kifőtt tésztával is tálalhatjuk, amely révén egy főétel kerekedik ki belőle.

Ezt a receptet egy kedves ismerősömtől kaptam, iziben ki is próbáltam. A fűszerezés természetesen ízlés szerint történhet, bár a petrezselyem azért természetes benne.

Hozzávalók (2 adag):
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1/2 kápia paprika
  • 2 gerezd fokhagyma és/vagy medvehagyma
  • 15 dkg gomba
  • 1 marék fehér, szeletelt mandula
  • himalája só, bors
  • pici friss gyömbér
  • 2 kis darab koktélparadicsom (nekem volt a fagyasztóban)
  • zöldfűszerek: petrezselyem, rozmaring
Elkészítése:
  1. A hagymát vágd fel pici darabokra, majd kevés kókuszolajon kezd el dinsztelni. Add hozzá a gyömbért, majd az apróra vágott gombát és a paprikát is. Párold kb. 10 percig.
  2. Add hozzá a szeletelt mandulát, és a paradicsomot, majd párold még további 10 percig.
  3. Fűszerezd, botmixerezd.
Nemcsak kenyérre kenhetjük, hanem kifőtt tésztával is nyugodtan összekeverhetjük.