2015. december 28., hétfő

Kókuszcukros-fahéjas mandula

Hát, ezt mindenképp próbáljátok ki, de tudjátok... csak mértékkel. Igazán eteti magát, úgyhogy oda kell figyelni, hogy ne legyen sok belőle.


Hozzávalók:
  • 10 dkg mandula
  • 2 dkg kókuszvirágcukor
  • 1/2 rúd vanília (vagy késhegynyi vaníliapor)
  • 1/2 mokkáskanál fahéj
  • 2-3 evőkanál kókusztej

Elkészítése:
  1. A mandulát száraz serpenyőben pár perc alatt pirítsuk meg. Folyamatosan rázogassuk, hogy ne égjen meg.
  2. Öntsük ki a serpenyőből a mandulát, majd egy picit hagyjuk hűlni (mármint a serpenyőt). Kis idő múlva öntsük bele a kókuszvirágcukrot, a fűszereket és a tejet.
  3. Keverve-kavarva melegítsük össze. Először elolvad a cukor, majd elkezd sűrűsödni. Ekkor adjuk hozzá a mandulát.
  4. Jól forgassuk össze, majd villával óvatosan mozgassuk a mandulát. Amikor már csomósodik a mandulán a cukor, akkor öntsük ki a serpenyőből, és hagyjuk kihűlni.
  5. Ha teljesen kihűlt, akkor az összeragadt mandulát szét lehet törni.
Ez a mandula önmagában is finom, de akár a raffaellóba is kerülhet.