Hozzávalók:
- 6 szép nagy darab krumpli
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szál szárzeller
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 4-5 levél friss bazsalikom, rozmaring
- só, bors
- 1 kávéskanál házi vegeta
- növényi tejszín (én zabkrémet használtam)
- pár csepp citrom leve
Elkészítése:
- A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A szárzellert és a hagymát felkarikázzuk.
- Egy lábasba tegyünk kókuszolajat, majd dobjuk rá a zöldségeket és a hagymákat. Kevergessük, pirítgassuk néhány percig, majd öntsük fel vízzel.
- Fűszerezzük. Ha van zöldfűszer, akkor azt használjuk.
- Főzzük puhára, majd botmixerezzük krémesre. Ezután öntsünk hozzá kb. 1 dl tejszínt, és forraljuk fel. A végén nyomjunk bele egy kevéske citromlevet.