2015. december 6., vasárnap

Aszaltgyümölcsös müzliszelet

Újabb felvonása érkezett el a müzligyártásnak. Ez volt a kiindulási recept, bár nem volt itthon mogyoró és kókuszreszelék sem. Az arányokon is változtattam, kevesebb édesítőszer került bele. Jól összeállt, finom lett... holnap ez kerül az uzsonnás dobozba. :)


Hozzávalók:
  • 7 dkg aprószemű zabpehely
  • 7 dkg nagyszemű zabpehely
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 7 dkg napraforgó
  • 7 dkg dió durvára törve
  • 9 dkg méz
  • 4 dkg kókuszvirágcukor
  • 5 dkg kakaóvaj
  • 6 csepp narancsolaj
  • 3 dkg aszalt áfonya
  • 3 dkg arany mazsola
Elkészítése:
  1. A zabpelyheket és az olajos magokat tegyük be egy tepsibe, és 170 fokon pirítsuk meg. Gyakran kevergessük, nehogy megégjen. Amikor már kezd illatozni, akkor már jó.
  2. A mézet, a kókuszvirágcukrot és a kakaóvajat kis tűzön olvasszuk össze. A kókuszvirágcukor is olvadjon fel teljesen.
  3. A pirított magos zabot öntsük a mézes masszához. Cseppentsük bele a narancsolajat és a pici darabokra vágott aszalványokat is adjuk hozzá.
  4. Jól keverjük össze. 
  5. Egy 20x10 cm-es tepsibe tegyünk zsírpapírt, és jól nyomkodjuk bele a masszát. Még melegen csináld (de vigyázz, hogy ne süsse meg a kezedet). Jó alaposan tömöríteni kell, különben nem lesz szeletelhető.
  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szépen szeletelhető lesz,