Újabb felvonása érkezett el a müzligyártásnak. Ez volt a kiindulási recept, bár nem volt itthon mogyoró és kókuszreszelék sem. Az arányokon is változtattam, kevesebb édesítőszer került bele. Jól összeállt, finom lett... holnap ez kerül az uzsonnás dobozba. :)
Hozzávalók:
- 7 dkg aprószemű zabpehely
- 7 dkg nagyszemű zabpehely
- 2 evőkanál szezámmag
- 7 dkg napraforgó
- 7 dkg dió durvára törve
- 9 dkg méz
- 4 dkg kókuszvirágcukor
- 5 dkg kakaóvaj
- 6 csepp narancsolaj
- 3 dkg aszalt áfonya
- 3 dkg arany mazsola
Elkészítése:
- A zabpelyheket és az olajos magokat tegyük be egy tepsibe, és 170 fokon pirítsuk meg. Gyakran kevergessük, nehogy megégjen. Amikor már kezd illatozni, akkor már jó.
- A mézet, a kókuszvirágcukrot és a kakaóvajat kis tűzön olvasszuk össze. A kókuszvirágcukor is olvadjon fel teljesen.
- A pirított magos zabot öntsük a mézes masszához. Cseppentsük bele a narancsolajat és a pici darabokra vágott aszalványokat is adjuk hozzá.
- Jól keverjük össze.
- Egy 20x10 cm-es tepsibe tegyünk zsírpapírt, és jól nyomkodjuk bele a masszát. Még melegen csináld (de vigyázz, hogy ne süsse meg a kezedet). Jó alaposan tömöríteni kell, különben nem lesz szeletelhető.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szépen szeletelhető lesz,