Minek nevezzelek? Ezen töröm már egy ideje a fejem. Ugyanis ez nem édeskáposztából készült, húsmentes és nagyon finom egytálétel. Mindegy... végülis nem a neve számít, hanem az, hogy milyen finom. Azt viszont garantálom, még a húsimádóknak is ízleni fog. :)
- 2 evőkanál kókuszolaj
- 1 közepesnél nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 15 dkg tisztított gomba
- 15 dkg parbolied rizs (előgőzölt, barna rizs, a DM-ben kapható)
- 15 dkg áztatott tarka bab/csicseriborsó
- 6 dkg nagyszemű zabpehely
- 1 teáskanál házi vegeta
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1/2 teáskanál füstölt pirospaprika
- himalája só, bors, chili
- 3 dl paradicsompüré
- 3 marék házilag savanyított savanyú káposzta
- tisztított víz
Elkészítése:
- A hagymát vágjuk fel apróra, és kókuszolajon dinszteljük meg. Reszeljük bele a fokhagymát is.
- A zabpelyhet öntsük le forró vízzel (éppen csak ellepje), majd fedjük le és hagyjuk duzzadni.
- A gombát tisztítsuk meg, és daráljuk morzsásra. Dobjuk rá a hagymára. Pirítsuk úgy 5 percig, majd mehet hozzá a szintén morzsásra darált tarka bab is.
- Adjuk hozzá a rizst, az áztatott zabpelyhet, és fűszerezzük. Jó magyaros ízvilága legyen.
- Öntsük fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Lefedve főzzük úgy 50 percig.
- Önstük hozzá a paradicsompürét, és még főzzük együtt 15-20 percig. Ekkor már figyeljünk rá, le ne égjen.
- Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a savanyú káposztát. Jól keverjük össze. Ha szükséges, kevés vízzel tudsz az állagán alakítani.