Amennyiben van előre megfőzött csicseriborsó, akkor ez a könnyed vacsora fél óra alatt elkészül. Nagyon ízletes, különleges fűszerezésű, ugyanakkor tápláló is.
- 2 édesburgonya
- 1 vöröshagyma
- 2 marék brokkolirózsa
- 2 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 15 dkg csicseriborsó
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 marék spenót
- himalája só, őrölt római kömény, chili, oreganó, kurkuma
Fokhagymás mártás:
- 5 dkg kesudió
- 1 teáskanál tahini
- citrom leve
- kapor
- himalája só
- 1 gerezd fokhagyma
- víz
Elkészítése:
- Az éjszakára beáztatott csicseriborsót 1-2 babérlevélben főzzük meg (kb. 1 óra). Csak a végén sózzuk!
- A batátát hámozzuk meg, majd kockázzuk fel nagyobb darabokra.
- Egy tepsibe tegyük bele a batátát, a felszeletelt hagymát, és egészben a fokhagymát.
- Locsoljuk meg egy kevéske olívaolajjal, sózzuk és tegyük be a sütőbe. 200 fokon 10 percig süssük.
- Adjuk hozzá a brokkolirózsákat, keverjük össze, és süssük ismét úgy 10 percig.
- Közben készítsük el a fűszeres csicseriborsót. Egy serpenyőbe tegyünk 1 evőkanál kókuszolajat, majd adjuk hozzá a csicseriborsót. Fűszerezzük, és süssük össze. Úgy 5 perc elteltével reszeljünk bele 1 fokhagymát és adjuk hozzá az összetépkedett spenótot is. Süssük össze.
- A mártáshoz mindent turmixoljunk össze. Ha van idő, akkor a kesudiót 1-2 órára áztassuk be.