Szeretem ezeket a granolákat, egy kis időráfordítással megkönnyíthetjük a reggelünket. Hiszen akkor pár perc alatt tálalhatjuk is ezt a finomságot. A magokat nyugodtan lehet variálni, ha te jobban szereted a mogyorót vagy éppen a pekándiót, az is kerülhet bele. Ehetjük növényi tejjel, sok-sok gyümölccsel, de akár pohárkémekbe is kerülhet.
Száraz hozzávaló:
- 20 dkg nagyszemű zabpehely
- 10 dkg aprószemű zabpehely
- 10 dkg dió áztatva
- 5 dkg mandula áztatva
- 2 evőkanál kókuszvirágcukor
- 1 evőkanál arany lenmag
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál vaníliapor
- jó nagy csipet só
- 5-6 csepp narancsolaj
- kevés friss citromlé
Nedves hozzávaló:
- 5 dkg kókuszolaj
- 10 dkg méz vagy juharszirup
- 1 nagy, érett banán
Elkészítése:
- A diót és a mandulát vágjuk/törjük össze.
- A száraz hozzávalókat keverjük el.
- A kókuszolajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a mézet. Pár percig lassú tűzön melegítsük együtt. Adjuk hozzá a banánpépet is.
- Öntsük rá a száraz hozzávalókra, majd még cseppentsük bele a narancsolajat és csavarjunk bele egy kevéske citromot is.
- Jól keverjünk össze mindent.
- Tegyük mindent egy jó nagy tepsibe.
- Előmelegített sütőben, folyamatos (3-5 percenként ellenőrizzük) keverés mellett pirítsuk meg. Kb. 170 fokon 30 perc alatt el is készül.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd száraz helyet tároljuk.