Újabb puding készült a konyhámban a gyerekek nagy örömére. Az alap puding nem más, mint a vegán "tejbegríz", így egyszerre kétfélét készítettem. Az egyik kakaós lett, a másik pedig ez a finom barackos.
- 1 csésze rizsliszt (én egész rizsszemet pelyhesítettem le 2x, így nagyon jó kis rizsliszt lett belőle)
- 2 csésze rizstej
- 1 csésze víz
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 kávéskanál vaníliapor
- fél doboz kókuszkrém
- 2-3 evőkanál juharszirup (nem vegánoknak méz, datolyakrém)
- csipet himalája só
Nyers sárgabaracklekvár
- 50 dkg sárgabarack
- 2-3 evőkanál juharszirup (vagy méz). Persze ízlés és a barack érettségétől függően
- 1/2 kávéskanál vaníliapor
- 2 evőkanál chiamag
Tetejére:
- őszibarack kockázva
- durvára törté dió enyhén pirítva
- A tejet és a vizet tegyük fel egy lábasba főni.
- Adjuk hozzá a kókuszreszeléket és a vaníliaport. Főzzük meg benne a rizslisztet. Nagyon sűrű massza lesz, de nem baj.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kókuszkrémet.
- A lekvárhoz botmixerezzünk össze mindent.
- Egy tálkába tegyük bele a sárgabaracklekvárt, kanalazzuk rá a pudingot. Mivel egy kicsit lágy lett, így belesüllyedt a lekvárba, így a közepén volt a puding, melyet körbeölelt a lekvár.
- Tegyük be a hűtőbe úgy 1-2 órára.
- Tálalás előtt tegyük rá a felkockázott őszibarackot és a pirított diót.
BABAKONYHA: A diót hagyjuk ki, és a babák is nyugodtan ehetik.