Ma a piacon csodaszép, zsenge tököt árultak. Rögtön bevillant egy csodás tökmártás spagettivel, így ezt el is készítettem vacsorára.Gluténmentes és vegán, kell ennél több?
- 1 közepes méretű zsenge tök (nem kellett a magját sem kikaparni)
- 1 nagyobb sárgarépa
- 2 dl zabkrém (zabtejszín)
- 1 közepes méretű vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál mustár
- 1/2 citrom leve
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- himalája só, bors, kapor
- gluténmentes spagetti tészta
Elkészítése:
- A tököt és a sárgarépát meghámozom és legyalulom.
- Egy serpenyőbe teszem a kókuszolajat, majd elkezdem benne pirítani a vékonyra szeletelt hagymát. Belereszelem a fokhagymát is.
- Pár perc elteltével hozzáteszem a tököt. Együtt pirítom, sózom, borsozom.
- Pici vizet öntök rá, majd a zabkrémet is belezúdítom.
- Kaporral ízesítem és a mustár is mehet hozzá.
- Kb. 5 perc alatt készre főnek a zöldségek. Ekkor csavarok bele citromot, de közben kóstolgatom.
- A kifőtt tésztával összekeverem.
Jó étvágyat!