Újabb egyszerű finomság készült vacsorára. A krumplit nagyon szeretjük, bár azért nem kerül minden nap az asztalra. Vacsorára nagyon jó ötlet.
Hozzávalók (2 adag):
Hozzávalók (2 adag):
- 6 db közepes méretű krumpli
- 6 db közepes méretű paradicsom
- 3 újhagyma
- 1 paprika
- citromlé, mustár
- kókuszolaj
- fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
- A burgonyát hámozzuk meg és vágjuk fel kockára. Kb. 10 perc alatt főzzük meg, de még kissé roppanós maradjon.
- Közben 1 újhagymát és 1 paprikát vágjunk fel kis darabokra, és kevés olajon dinszteljük meg.
- A krumplit szűrjük le, majd öntsük egy tepsibe. Locsoljuk meg olajjal, sózzuk, borsozzuk, fokhagymát reszeljünk rá és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a dinsztelt paprikát és a hagymát is.
- 220 fokon légkeverés-grillel süssük meg kb. 10 perc alatt.
- Közben a paradicsomot szeleteljük fel, a nedvdús belsejét szedjük ki. Tehát csak a külső részét vágjuk fel kis kockára. A megmaradt 2 újhagymát is karikázzuk fel. Ehhez keverjünk 1-2 teáskanál mustárt és nyomjunk bele egy kevéske citromlevet. Sózzuk is.
- Amikor megsült a krumpli, hagyjuk pár percig hűlni, majd keverjük hozzá a paradicsomos-hagymás salátát.