Újabb egyszerű kekszet készítettem, mely nem az a hagyományos, ropogós keksz, hanem egészen puha a banántól. A nagylányomnak egészen bejött, majdnem megette a felét a délután. Utána már nem is volt éhes. Ezt a kekszet el tudom képzelni mandulatejbe beletördelve és müzliként fogyasztva. Persze mehet mellé sok-sok friss gyümölcs is.
- 3 nagy ÉRETT banán (kb. 42-45 dkg)
- 20 dkg aprószemű zabpehely
- 10 dkg apróra tört dió vagy mandula
- 6 dkg kókuszolaj
- 4 dkg kókuszreszelék
- 1/3 tábla keserűcsoki forgács
- 3-4 csepp narancsolaj
- 1 teáskanál vaníliapor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1/2 teáskanál fahéj
- jó nagy csipet só
Elkészítése:
- A banánt villával vagy bormixerrel dolgozzuk pépesre.
- Mindent keverjünk hozzá, és jól keverjük össze. (Már ez így önmagában is nagyon finom.)
- A sütőt melegítsük elő.
- Egy zsírpapírral bélelt tepsibe (teás)kanalazzuk bele a masszát. Majd lapítsuk le, formázzuk kerekre.
- 180 fokon, 15 perc alatt süssük meg.
Mint írtam, ez nem egy ropogós, hanem egy kellemesen puha keksz lesz. Ha kihagyjuk belőle az olajos magot és a csokit, akkor a babák is nyugodtan ehetik.