Igazán ropogós keksz, nagyon finom és ízletes. Az első adag pillanatok alatt elfogyott, melybe csak rizslisztet tettem. Viszont számomra ropogós volt a rizsliszt, ezért a második sütés során azt vegyítettem egyéb gluténmentes liszttel. Így is, úgy is finom volt... a gyerekeknek ízlett.
- 20 dkg rizsliszt (lehet vegyesen 10 dkg rizsliszt, 5-5 dkg kukorica- és hajdinaliszt)
- 6 dkg apróra tört dió
- 1,5 kávéskanál konjakliszt
- 2 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 10 dkg kókuszzsír
- 8 dkg méz vagy juharszirup
- 3-4 evőkanál kókuszkrém
- csipet só
- 4-5 csepp narancsolaj
- tetejére darált dió
- A lisztet a dióval és a porokkal keverjük el.
- Morzsoljuk bele a puha (de nem olvadt) kókuszzsírt.
- Keverjük hozzá a mézet és annyi kókuszkrémet, hogy puha, de ne folyós massza legyen.
- Kis golyókat formázzunk és villával nyomjuk szét. Szórjuk meg a tetejét darált dióval.
- Előmelegített sütőben 180 fokon süssük 10-12 percig (a széle barnulni kezd).
- Hagyjuk kihűlni, jól megkeményedik, ropogós keksz lesz belőle.