2015. április 26., vasárnap

Csokis-hajdinacsírás keksz

A párom csak annyit mondott erre a kekszre, hogy ez NAGYON FINOM. Ő nem igazán szereti az édeset, de ez elnyerte a tetszését. Természetes édes, a kakaópor enyhén keserű és a narancsolaj pedig kissé pikánssá teszi. Így jó, ahogy van, próbáljátok ki.


Hozzávalók:
  • 10 dkg szárított hajdinacsíra
  • 20 dkg dió
  • 15 dkg datolya (beáztatva)
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • 3-4 csepp narancsolaj
  • csipet só
Elkészítése:
  1. A datolyát vágjuk fel kis darabokra és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje. Hagyjuk állni pár órát. Ha ezt összeturmixoljuk, ez lesz a datolyavaj.
  2. A hajdinát és a dió felét tegyük egy késes aprítóba, és egy kicsit daráljuk össze. Ne legyen pépes, maradjanak felismerhetőek benne a hajdinacsírák.
  3. A megmaradt diót tegyük egy zacskóba, és húsgloffolóval jól törjük össze.
  4. Keverjünk mindent össze. Egy jól formázható massza lesz.
  5. Ezt vékonyan terítsük ki az aszalólapra, majd aszaljuk meg (kb. 4 óra).