A párom csak annyit mondott erre a kekszre, hogy ez NAGYON FINOM. Ő nem igazán szereti az édeset, de ez elnyerte a tetszését. Természetes édes, a kakaópor enyhén keserű és a narancsolaj pedig kissé pikánssá teszi. Így jó, ahogy van, próbáljátok ki.
- 10 dkg szárított hajdinacsíra
- 20 dkg dió
- 15 dkg datolya (beáztatva)
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 3-4 csepp narancsolaj
- csipet só
Elkészítése:
- A datolyát vágjuk fel kis darabokra és öntsünk rá annyi vizet, hogy éppen csak ellepje. Hagyjuk állni pár órát. Ha ezt összeturmixoljuk, ez lesz a datolyavaj.
- A hajdinát és a dió felét tegyük egy késes aprítóba, és egy kicsit daráljuk össze. Ne legyen pépes, maradjanak felismerhetőek benne a hajdinacsírák.
- A megmaradt diót tegyük egy zacskóba, és húsgloffolóval jól törjük össze.
- Keverjünk mindent össze. Egy jól formázható massza lesz.
- Ezt vékonyan terítsük ki az aszalólapra, majd aszaljuk meg (kb. 4 óra).