Ez a finomság nyugodtan bekerülhet a gyerekek uzsonnás dobozába. Csak ne áruljuk el nekik, hogy valójában zabkásából van, mert ugye az előítéletek... A gyerekeim minden reggel kását esznek, de kinyilatkozták, hogy 1 nap elég egyszer kása. Úgyhogy a második kása bizony rejtve marad ilyen finom kis gombóc formába.
- 5 dkg nagyszemű zabpehely
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 kávéskanál vaníliapor
- 3-4 puha datolya
- kb. 1,5-2 dl víz
- csipet himalája só
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- kis marék dió
Bevonat:
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál kókuszvirágcukor
Elkészítése:
- A zabpelyhet egy száraz serpenyőben pirítsuk meg. Figyeljünk, hogy nehogy megégjen, csak éppen annyira, hogy enyhén illatos legyen.
- Öntsük rá a vizet.
- Sózzuk, szórjuk bele a vaníliaport is, és tegyük bele az apró kockára vágott datolyát.
- Főzzük úgy 10 percig. Ezidő alatt jól szétfő a zabpehely.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a kókuszreszeléket, a mézet és a durvára vágott diót.
- Formázzunk kicsike gombócokat, és forgassuk meg a kókuszcukros kakaóporba.