Na persze... megint medvehagyma. Bizony. Ilyenkor használjuk ki az alkalmat, és amikor csak lehet,(akár mindig) együnk medvehagymát.
- 1 marék vöröslencse
- 1 közepes krumpli
- 1 közepes sárgarépa
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- kb. 10 cm-es szárzeller
- 4-5 medvehagyma levél
- 1 teáskanál kókuszolaj
- só, chili, kevéske őrölt pirospaprika
Elkészítése:
- A kókuszolajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát. Picit később landolhat benne a vöröslencse és a többi zöldség. Persze előtt vágjuk fel kis darabokra.
- Fűszerezzük, és öntsük fel vízzel, úgy, hogy bőven ellepje.
- 15 perc körül kóstoljuk meg, hogy megfőtt-e a zöldség. Amennyiben már puha is és finom is, adjuk hozzá a pici darabokra felvágott medvehagymát. Csak egy rottyantás, és kész is.