Nagyon szeretem a mákot, igazi kalciumbomba. Bár a magas kalciumtartalmán kívül számos jótékony hatással bír. Ez egy igazán egyszerű, és gyors finomság, ha valami édességre vágyunk.
- 3 dkg darált mák
- 3 dkg kókuszreszelék
- 5 dkg datolyavaj (2-3 szem datolya)
- 5 dkg aszaltszilva lekvár (kb. 5-6 db aszaltszilva)
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 2-3 csepp citromolaj
Elkészítése:
Először is a datolyát és a szilvát vágjuk kis darabkákra, majd annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen ellepje. Néhány óra elteltével (a datolya akár egész éjszaka ázhat) botmixerezzük össze.
A mákot daráljuk le, majd mindent gyúrjunk össze. Édesítésre nincs szükség, hiszen az aszalványok kellően megédesítik, megízesítik.
Forgassuk meg kókuszreszelékbe.