Reggel egy kicsit túlterveztem a szokásos kása reggelinket, és kimaradt úgy 30 dkg főtt zabkása. Úgyhogy lett belőle uzsonna. A gyerekek még örültek is neki, mert úszás után igen éhesek voltak.
- 30 dkg sűrűre főtt kókuszos zabkása
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 evőkanál kakaópor
- 2-3 evőkanál kókuszvirágcukor (mivel a kásába nem tettem édesítőszert)
- 6 dkg dió
- 6 dkg aszalt szilva
- 2-3 csepp narancsolaj
- 1 kávéskanál fahéj
- 1/2 kávéskanál vaníliapor
- fél narancs leve
Mivel ebéd után állítottam össze, addigra már teljesen kihűlt a kása. Minden hozzávalót hozzákevertem a főtt kásához, és jó alaposan összedolgoztam.
Vizes kézzel kis gombócokat formáztam, és kókuszreszelékbe forgattam.