Sokszor problémát okoz, hogy mit csomagoljak a gyerekeknek az iskolába uzsonnára. Nos, ez a keksz gyakran fog a dobozba kerülni.
Hozzávalók:
- 12 dkg bio vaj vagy kókuszzsír
- 10 dkg méz vagy juharszirup
- 12 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 8 dkg aprószemű zabpehely
- 8 dkg dió
- 8 dkg áfonya
- 1 házi vagy bio tojás
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1/2 kávéskanál vaníliapor
- csipet só
- 3-4 csepp narancsolaj
- úgy 3 dkg 70%-os csoki pici darabokra tördelve
Elkészítése:
A puha vajat vagy a kókuszzsírt jól keverjük el a mézzel, majd a tojással.
A diót tegyük egy zacsiba, majd húsgloffolóval jól törjük össze.
Adjunk hozzá a többi hozzávalót, majd jól dolgozzuk el.
Formázzunk kis gombócokat (úgy 1 teáskanálnyi mennyiséget), majd tegyük a tepsibe. Picit lapítsunk le, majd előmelegített sütőben süssük úgy 10-12 percig, 180 fokon.
Hagyjuk kihűlni, szépen megkeményedik. Ez a mennyiség 2 tepsire volt elég.