2015. március 14., szombat

"Jó reggelt" a'la nature. Gluténmentes csokis-kókuszos keksz

Ismeritek a Jó reggelt kekszet? Bizony, a gyerekek nagy-nagy kedvence. Csak sajnos az összetevőit vizsgálva nem a legjobb választás. Tegnap sütöttem kétféle kekszet, a másodikat mindenképp gluténmentesre terveztem. Nos, hogy sikerült azt a ropogósságot elérni, lehet, hogy egy kissé túlsütöttem... mindenesetre finom lett.


Hozzávalók:
  • 5 dkg zabliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 5 dkg kókuszliszt
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg puha kókuszzsír
  • 7 dkg kókuszvirágcukor
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1-2 evőkanál kókuszkrém
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 1 kávéskanál konjakliszt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál vaníliapor
  • tetejére: darált dió
Elkészítése:
  1. Mérjük ki a tálba a liszteket a porokat és a cukrot. Keverjük jól össze.
  2. Adjuk hozzá a puha kókuszzsírt, először morzsoljuk szét, majd gyúrjuk össze.
  3. Lazítsuk a tésztát a kókuszkrémmel annyira, hogy egy könnyen formázható masszánk legyen.
  4. Melegítsük elő a sütőt.
  5. Gombócozzuk, majd villával nyomjuk meg egy kissé a tetejét. Szórjuk meg egy kis darált dióval.
  6. Előmelegített sütőben süssük ki 180 fokon, úgy 12 perc alatt. Figyeljük a szélét, amikor már kezd barnulni, akkor vegyük ki.