Ismeritek a Jó reggelt kekszet? Bizony, a gyerekek nagy-nagy kedvence. Csak sajnos az összetevőit vizsgálva nem a legjobb választás. Tegnap sütöttem kétféle kekszet, a másodikat mindenképp gluténmentesre terveztem. Nos, hogy sikerült azt a ropogósságot elérni, lehet, hogy egy kissé túlsütöttem... mindenesetre finom lett.
Hozzávalók:- 5 dkg zabliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg kókuszliszt
- 5 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg puha kókuszzsír
- 7 dkg kókuszvirágcukor
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1-2 evőkanál kókuszkrém
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 1 kávéskanál konjakliszt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál vaníliapor
- tetejére: darált dió
Elkészítése:
- Mérjük ki a tálba a liszteket a porokat és a cukrot. Keverjük jól össze.
- Adjuk hozzá a puha kókuszzsírt, először morzsoljuk szét, majd gyúrjuk össze.
- Lazítsuk a tésztát a kókuszkrémmel annyira, hogy egy könnyen formázható masszánk legyen.
- Melegítsük elő a sütőt.
- Gombócozzuk, majd villával nyomjuk meg egy kissé a tetejét. Szórjuk meg egy kis darált dióval.
- Előmelegített sütőben süssük ki 180 fokon, úgy 12 perc alatt. Figyeljük a szélét, amikor már kezd barnulni, akkor vegyük ki.