2015. február 21., szombat

Ropogós mogyorós granola

Amikor készítettem a müzliszeletet, akkor beötlött nekem, hogy ez a fincsi, enyhén pirított magok milyen finomak lennének egy kis mandulatejjel és gyümivel. Úgyhogy készítettem is egy adagot, hogy bármikor legyen, ha éppen rákívánok. Persze egy kicsit változtattam az összetevőkön, te is alakíthatsz rajta az ízlésed szerint.


Hozzávalók:
  • 20 dkg zabpehely
  • 8 dkg mandula
  • 8 dkg mogyoró
  • 4 dkg szezámmag
  • 4 dkg kókuszreszelék
Utólag adjuk hozzá:
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg aszalt meggy
  • 1/2 kávéskanál vaníliapor
Elkészítése:

Először is az olajos magokat törjük/vágjuk össze kisebb darabokra. Majd keverjük össze a zabpehellyel, és öntsük bele egy tepsibe.

Előmelegített sütőbe tegyük be a tepsit, majd úgy 20 percig, folyamatosan figyelve-keverve pirítsuk. Addig, amíg nem érezzük az enyhén pirított illatot.

Vegyük ki a sütőből, majd öntsük hozzá az aszalványokat, a kókuszreszeléket és a vaníliaport.

Ennyi! Amikor megéhezel, tegyél néhány kanállal egy tányérba, és önts rá növényi tejet. Kedvenc gyümölcsödet is belevághatod.