Már van az oldalon egy másik tökpuding, csak az sárgabarackos. Itt a narancs kellemesen savanykás ízével varázsoltam harmóniát.
Hozzávalók (2 adag):
- 20 dkg tisztított sütőtök
- 1/2 kisebb narancs leve
- 1-2 csepp narancsolaj
- 1/2 kávéskanál vaníliapor
- 2-3 evőkanál kölesliszt
- ízlés szerint édesítésre: datolyaszirup vagy méz
- díszítésre: dió, piros gyümölcs
- csipet só
Elkészítése:
A sütőtököt kockázzuk fel, majd éppen annyi vízbe főzzük meg, amennyi ellepi.
Amikor megfőtt, botmixerezzük, majd ha szükséges, egy kevéske vizet (vagy pl. kókusztejet) öntsünk hozzá. Szórjuk hozzá a köleslisztet, főzzük meg. Adjuk hozzá az édesítőszert is.
A végén csavarjunk bele egy fél narancs levét, és pár csepp narancsolajat cseppentsünk bele.
Szedjük ki tálkákba, majd szórjunk a tetejére kevés diót, majd díszítsük piros gyümölccsel.