Tudjátok mi a különbség a puding és a kása között? Nos, ha az egészséges alapanyagokból van, és nem pl. keményítőből, akkor SEMMI. Egy icipici különbség azért mégis lehet. A kását többnyire pehelyből készítjük, míg a pudingot lisztből vagy darából. A puding így készülhet köleslisztből, zabpehely darából, vagy éppen rizsdarából/lisztből. Nos, ez a recept is barnarizsből készült. Van egy pelyhesítőm, mellyel a rizst a keménysége miatt pelyhesíteni ugyan nem lehet, de jó darát tud készíteni.
- 5 dl növényi tej-víz keveréke
- 10-12 dkg barnarizs
- késhegynyi vaníliapor
- késhegynyi fahéj
- 6 dkg natúr darált gesztenye (A Sparban lehet venni cukrozatlan, natur, főtt, darált gesztenyét)
- 4-5 csepp narancsolaj
- ízlés szerint kókuszvirágcukor
- maréknyi mogyoró
- fél tábla 70%-os étcsoki
Elkészítése:
- A folyadékot felteszem főni, csipet sót, fahéjat és a vaníliát is beleszórom.
- Hozzáöntöm a rizsdarát. Úgy 15 perc alatt készre főzöm.
- Leveszem a tűzről, majd hozzákeverem a gesztenyét és a narancsolajat. Édesítem, majd hagyom kihűlni.
- Mielőtt tálba kiszedem, beleteszem a pici darabokra vágott csokit.
- A mogyorót késsel feldarabolom, majd száraz serpenyőben egy picit megpirítom.
- Tálaláskor friss gyümölccsel, pl. málnával, eperrel díszítem.
BABAKONYHA TIPP: A gesztenye a babák első ételei között lehet. Mielőtt a csokit és a narancsolajat hozzáadjuk, szedjünk ki a babánknak belőle.