Mostanában gyakran készítek muffint, reggel egy kicsit korábban felkelek, így mire iskolába indulnak a gyerekek, addigra ki is sül. Fincsi uzsonna lesz belőle. Az alaprecept ez a muffin, melyen változtattam még ezt-azt.
- 8 dkg kókuszreszelék
- 0,5 dl cukrozatlan meggylé
- 12 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál kakaópor
- fél tábla 70%-os étcsoki
- 2 marék magozott meggy (én tettem el nyáron meggybefőttet)
- csipet só
- 1 kávéskanál vanília
- 5 dkg olvasztott vaj/kókuszolaj
- 8 dkg méz vagy juharszirup
- 1-1,5 dl növényi tej
- 1 evőkanál őrölt lenmag (3 evőkanál vízbe áztassuk be)
Elkészítése:
A kókuszreszeléket leöntjük a meggylével, majd a többi száraz összetevőkkel elkeverjük.
Ezután a nedves részt is összedolgozzuk, majd a két részt kis mozdulatokkal homogén masszává keverjük.
Én többnyire 24 muffinformában szoktam sütni. Kb. 25 per alatt 180C-on megsül. Hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat!