Ritkán szoktam padlizsánt venni, de most nagyon ráéheztem erre a padlizsánkrémre. Így a padlizsán feléből ez a krém készült, a másik fele pedig a töltött burgonyahajóba került. Fincsi volt mind a kettő. A chili nyugodtan elhagyható, én szeretem a csípős ételeket. Tortilla chipsel vagy akár kenyérre kenve is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók (1 adag):
- 1/2 padlizsán
- 1 szép nagy szelet kápia paprika
- 2 újhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- só, bors, chili
- kókuszolaj
Elkészítése:
- A padlizsánt mossuk meg, majd a héjával együtt szeleteljük fel úgy 3 mm vastagra. Kb. 5 szeletet használtam fel ehhez az adaghoz.
- Egy serpenyőben hevítsünk fel 1 evőkanál kókuszolajat, majd tegyük bele a padlizsánt. Úgy 4-5 perc alatt, lassú tűzön pirítsuk meg mindkét oldalát egy kicsit. Ezidő alatt át is puhul a padlizsán.
- Ugyancsak egy kevéske olajon pirítsuk meg a kápia paprikát is. A héja egy picit meg is barnulhat, és meg is puhul.
- Szedjük ki a serpenyőből, majd ismét tegyünk bele úgy 1 teáskanál mennyiségű kókuszolajat. A kis kockára vágott újhagymát és a reszelt fokhagymát úgy 1 percig pirítsuk.
- Mindent tegyünk egy edénybe, és botmixerezzük össze annyira, amennyire akarjuk homogénné, vagy éppen egy kicsit darabossá.
- Fűszerezzük, só, bors, chili.
Jó étvágyat.