Hát... nem tudom mi van velem, de az elmúlt napokban mindig a szív forma került a kezembe. Mindenesetre ez is nagyon finom, és univerzális. Ugyanis a tejszínkrém ízesítése sokféle lehet, de akár baracklekvárral is ehetjük.
Hozzávalók:
- 8 dkg bio vaj vagy kókuszolaj
- 10 dkg méz vagy juharszirup
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 1 bio vagy házi tojás
- 2 dl növényi tej (én most az Isola rizstejet használtam)
- 1/2 mokkáskanál vaníliapor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 25 dkg teljeskiőrlésű tönkölyliszt
- csipet só
Töltelék:
- 2 dl tejszín (a Cserpest ajánlom, mert jól fel lehet verni) vagy kókuszkrém
- 1-2 teáskanál kókuszvirágcukor
- vaníliapor
- gesztenyés töltelék esetében: natur, cukrozatlan gesztenye és pár csepp gyógybor (rum helyett) vagy 1-2 csepp narancsolaj
- gyümölcsös töltelék is lehet: pl. kókuszkrém és málna
- A puha vajat, a mézet és a tojást verjük fel jó laza állagúra.
- Keverjük hozzá a szódabikarbónát és a vaníliaport.
- Öntsük hozzá a tejet és a lisztet. Egy piskóta állagú tésztát kapunk.
- Egy tortaformába öntsük bele, és előmelegített sütőben 180 fokon süssük meg. Kb. 30 perc alatt megsül.
- Hagyjuk teljesen kihűlni.
- Óvatosan szaggassuk ki a kívánt formára. De akár a kész tortát egyben meg is tölthetjük.
- A tejszínt verjük fel, a kókuszkrémen is lazítsunk egy kicsit. Adjuk hozzá a kókuszvirágcukrot és a vaníliaport.
- A kimaradt tésztadarabkákat tegyük ehhez a tejszínhabhoz, lazán forgassuk össze.
- A szív formákat vízszintesen vágjuk ketté, és töltsük meg a tésztás tejszínkrémmel.
BABAKONYHA TIPP: Az 1 éves szülinapra nyugodtan elkészíthetjük.