Egy hirtelen "felindulásból" született ez a recept. A minap készítettem kókuszkrémes piskótaszívet, és még maradt egy kevéske kókuszkrém a doboz aljában. Így belekevertem ezt a finomságot a kásába, ez lett belőle.
- 1/2 bögre zabpehely
- 1,5 bögre víz, növényi tej keverék
- 1/2 mokkáskanál ceyloni fahéj
- 1/2 mokkáskanál vaníliapor vagy házilag készített vaníliacukor
- 1 marék dió
- 1 alma
- kókuszvirágcukor
- 2-3 evőkanál cocomas kókuszkrém
Elkészítése:
- Egy lábasba tegyük fel főni a növényi tejes vizet. Adjunk hozzá egy csipet sót, vaníliát és fahéjat. Amikor fő a víz, öntsük bele a zabpelyhet. Kb. 10 perc alatt jó tejberizs állaga lesz, és megpuhul a zabpehely is.
- Vegyük le a tűzről, és keverjük bele a kókuszkrémet. Ha szükséges, édesítsük akár datolyavajjal vagy mézzel/kókuszvirágcukorral.
- Közben a diót törjük kis darabokra, és száraz serpenyőben pirítsuk meg. Szórjunk rá úgy 1 teáskanál kókuszvirágcukrot, fahéjat, majd keverjük hozzá a kis kockára vágott almát is.
- Egy tálkába tegyük az almás-dió felét, majd a kókuszos zabkása és a tetejére ismét az almás dió.
BABAKONYHA TIPP: 1 év felett nyugodtan kaphatnak a babák belőle.