A vöröslencse nagy kedvencem. Nem kell áztatni, gyorsan megfő, és még finom is. Sokféle leves készíthető belőle, más-más ízesítéssel. Nagy kedvencem a savanyú káposztás korhely leves, mely ilyenkor télen gyakran az asztalra kerül.
- 2 közepes méretű sárgarépa kis kockára vágva
- 1 kis zeller szintén kockázva (szárzellerrel is finom)
- 15 dkg vöröslencse
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 dl házi paradicsomlé
- só, bors, kakukkfű, babérlevél, chili
- kevéske kókuszolaj
Elkészítése:
- Egy lábasban kókuszolajon pirítsuk meg a vöröshagymát és a fokhagymát.
- Adjuk hozzá a répát és a zellert.
- Dinszteljük együtt néhány percig, majd öntsük rá a paradicsomot. Fűszerezzük.
- Öntsük még hozzá 3-4 dl vizet és főzzük úgy 10 percig.
- Adjuk hozzá a lencsét, forraljuk fel és főzzük addig, amíg a lencse is megfő.