2015. január 9., péntek

Spenótos-gombás tészta gluténmentesen

Nos, egy újabb tésztás étel került ma az asztalra. Ilyenkor télen valahogy mindig csípősebbre sikerülnek ezek az ételek, ösztönösen így "védekezünk" a tél ellen. Ebbe az ételbe is került jócskán chili. 


Hozzávalók (2 adag):
  • 25 dkg gomba
  • 15 dkg bébi spenót
  • 1 közepes méretű sárgarépa
  • 1 közepes méretű újhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, chili
  • 1-2 evőkanál zabliszt
  • 3-4 evőkanál növényi tejszín
  • kókuszolaj
  • 25 dkg glutémentes tészta (kukorica tésztát szoktam venni a DM-ben)
  • zöldfűszeres kecskesajt (elhagyható)
Elkészítése:
  1. Egy nagy lábasban tegyünk fel vizet főni. Adjunk hozzá 2 teáskanál sót. Ha felfőtt a víz, főzzük ki a tésztát.
  2. A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. Kevés kókuszolajon tegyük a tűzre, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog.
  3. Dobjuk rá a karikára vágott hagymát, és reszeljük bele a fokhagymát is. Fűszerezzük. 
  4. Adjuk hozzá a gyufaszál méretű sárgarépát. Pároljuk együtt pár percig.
  5. Öntsünk rá vizet (vagy a főzővízből is önthetünk hozzá), annyit, hogy elég szósz legyen rajta.
  6. A zabliszttel és a növényi tejszínnel sűrítsük be.
  7. A végén adjuk hozzá a spenótot. Pár perc alatt összeesik, és készen is van a ragu.
  8. A tésztát keverjük hozzá, és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!