Nos, egy újabb tésztás étel került ma az asztalra. Ilyenkor télen valahogy mindig csípősebbre sikerülnek ezek az ételek, ösztönösen így "védekezünk" a tél ellen. Ebbe az ételbe is került jócskán chili.
- 25 dkg gomba
- 15 dkg bébi spenót
- 1 közepes méretű sárgarépa
- 1 közepes méretű újhagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors, chili
- 1-2 evőkanál zabliszt
- 3-4 evőkanál növényi tejszín
- kókuszolaj
- 25 dkg glutémentes tészta (kukorica tésztát szoktam venni a DM-ben)
- zöldfűszeres kecskesajt (elhagyható)
Elkészítése:
- Egy nagy lábasban tegyünk fel vizet főni. Adjunk hozzá 2 teáskanál sót. Ha felfőtt a víz, főzzük ki a tésztát.
- A gombát tisztítsuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra. Kevés kókuszolajon tegyük a tűzre, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog.
- Dobjuk rá a karikára vágott hagymát, és reszeljük bele a fokhagymát is. Fűszerezzük.
- Adjuk hozzá a gyufaszál méretű sárgarépát. Pároljuk együtt pár percig.
- Öntsünk rá vizet (vagy a főzővízből is önthetünk hozzá), annyit, hogy elég szósz legyen rajta.
- A zabliszttel és a növényi tejszínnel sűrítsük be.
- A végén adjuk hozzá a spenótot. Pár perc alatt összeesik, és készen is van a ragu.
- A tésztát keverjük hozzá, és tálalhatjuk is.
Jó étvágyat!