Nos, aki mostanában követi a blogomat, nem csodálkozik, hogy újabb vöröslencse és újabb savanyú káposzta receptet hozok. Egyszerűen imádom ezeket, és a sokoldalú felhasználásukat is. A savanyúkáposzta jótékony hatásairól már írtam, érdemes minél gyakrabban beiktatni az étrendünkbe.
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kókuszolaj
- 1 közepes batáta (édesburgonya)
- 6-8 db koktélparadicsom (nekem volt a fagyasztóba betéve, házi, sűrű paradicsomlé is jó)
- őrölt kömény, só, bors, chili
- 1-2 késhegynyi curry por
- 2 marék vöröslencse
- 1 marék savanyú káposzta
Elkészítése:
- A hagymát vágjuk apró kockára, és a kókuszolajon dinszteljük meg.Reszeljük hozzá a fokhagymát is.
- Dobjuk rá a kis kockára vágott batátát és az átmosott lencsét és a felkockázott paradicsomot. Pár percig pirítsuk együtt.
- Öntsük fel vízzel és fűszerezzük.
- Kb. 15 perc alatt megfő a lencse. Ne legyen püré!
- A végén adjuk hozzá a savanyú káposztát. Ha nincs, akkor egy kevéske, friss citrom leve is jó.