Pár éve került be a konyhámba az avokádó, nagyon szeretem, írtam is már róla egy blogot. A gyerekek csokikrémként szeretik, és viszont előszeretettel teszem bármilyen salátába. Most viszont egy egyszerű krém készült belőle. Finom vendégváró falatkák készíthetők belőle. Azért vigyázzunk vele, mert azért 80%-a csak zsír, könnyen "megfeküdheti" a gyomrunkat.
- 2 érett avokádó
- 1 kisebb zöldcitrom leve
- 1 újhagyma vagy vöröshagyma apró kockára vágva
- chili, só
- 1-2 zúzott fokhagyma
- zöldfűszer: metélőhagyma, petrezselyem vagy koriander
Elkészítése:
- Az avokádót húsát villával törjük össze, majd adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát. Fűszerezzük, és tálalhatjuk is.
Remek mártogatósnak, pirítósra vagy zöldségekre halmozva.