Teljesen "rákattantam" a gránátalmára, de nem sütöm meg, hanem csak a tetejére szórom. A pite tésztája glutén-, tej- és tojásmentes, így bátran elkészíthetik ezekre érzékeny emberek is.
Hozzávalók:
- 5 dkg kukoricaliszt
- 5 dkg rizsliszt
- 5 dkg kölesliszt
- 5 dkg kókuszliszt
- 10 dkg bio vaj
- 2 teáskanál kókuszvirágcukor
- csipet só
- késhegynyi fahéj
- késhegynyi szódabikarbóna
- pici víz
Töltelék:
- 50 dkg alma
- fahéj
- vaníliapor
- maréknyi dió
- 4-5 szem cukrozatlan aszaltszilva
- 1-2 evőkanál méz
tetejére: gránátalma
tészta megkenése: baracklekvár
Elkészítése:
- A liszteket keverjük össze, majd morzsoljuk el benne a vajat. Adjuk hozzá a fűszereket, és annyi vizet adjunk hozzá, hogy egy gyúrható tésztánk legyen.
- Egy kerámia piteformába nyomkodjuk bele a tésztát úgy, hogy legyen pereme is.
- A sütőt melegítsük elő (180 fok), majd tegyük be a tésztát 10 percre.
- Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket, Az almát vágjuk kis kockára. A diót száraz serpenyőbe pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az almakockákat és a fűszereket. Keverjük bele a mézet is. Süssük össze a serpenyőben mindent.
- Az elősütött pitét vegyük ki a sütőből, majd vékonyan kenjük meg házi baracklekvárral. Erre halmozzuk az almás tölteléket, és tegyük vissza a sütőbe úgy 30-40 percre.
- Szeletelés előtt hagyjuk kihűlni.