2014. november 25., kedd

Chilis almás-tökös köret pirított dióval

Itt van az ősz, persze mindjárt a tél is. Ilyenkor két igazi magyar alapanyag a sütőtök és az alma került a tányéromra. Persze nemcsak így simán, hanem csípős-savanyú ízvilágban, megbolondítva egy kis brokkolival (már csak a színe miatt is).


Hozzávalók: ( 2 adag)
  • 2 szép nagy gála alma
  • 2 csésze kockára vágott sütőtök
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1/2 póréhagyma
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • kis marék áztatott-szárított-pirított dió
  • 2 brokkoli rózsa
  • himalája só, bors, chili
  • kevés citromlé
Elkészítése:
  1. A póréhagymát megtisztítom és felszeletelem. A karikák szépen különválnak, és ezt a serpenyőbe teszem 1 evőkanál kókuszolaj kíséretében.
  2. Hozzádobom a felszeletelt fokhagymát és pirítom egy picit.
  3. Ezután jön az alma és a sütőtök.
  4. Lefedve sütöm (szükség esetén egy pici víz mehet alá). Fűszerezzük. Ne nagyon keverjük, hogy a sütőtök egyben maradjon.
  5. Kb. 15 perc elteltével hozzáadom a kis darabokra szedett brokkolit, Párolódik még egy kicsit, majd meglocsolom kevéske citromlével is.
  6. Tálaláskor szórok rá pirított diót.
Amennyiben több személyre készül, akkor a sütőt javaslom. Karácsonykor finom köret lehet.