Itt van az ősz, persze mindjárt a tél is. Ilyenkor két igazi magyar alapanyag a sütőtök és az alma került a tányéromra. Persze nemcsak így simán, hanem csípős-savanyú ízvilágban, megbolondítva egy kis brokkolival (már csak a színe miatt is).
- 2 szép nagy gála alma
- 2 csésze kockára vágott sütőtök
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2 póréhagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- kis marék áztatott-szárított-pirított dió
- 2 brokkoli rózsa
- himalája só, bors, chili
- kevés citromlé
Elkészítése:
- A póréhagymát megtisztítom és felszeletelem. A karikák szépen különválnak, és ezt a serpenyőbe teszem 1 evőkanál kókuszolaj kíséretében.
- Hozzádobom a felszeletelt fokhagymát és pirítom egy picit.
- Ezután jön az alma és a sütőtök.
- Lefedve sütöm (szükség esetén egy pici víz mehet alá). Fűszerezzük. Ne nagyon keverjük, hogy a sütőtök egyben maradjon.
- Kb. 15 perc elteltével hozzáadom a kis darabokra szedett brokkolit, Párolódik még egy kicsit, majd meglocsolom kevéske citromlével is.
- Tálaláskor szórok rá pirított diót.
Amennyiben több személyre készül, akkor a sütőt javaslom. Karácsonykor finom köret lehet.