Hozzávalók:
Nedves összetevő:
- 30 dkg alma
- 1,5 dl mandulatej
- 8 dkg 70%-os keserűcsoki
- 2 dkg kókuszolaj
- 1 evőkanál méz vagy kókuszvirágcukor
- 10 dkg gluténmentes liszt (pl. rizs, köles, kukorica)
- 15 dkg nedves mandulapép (ami a mandulatej készítésekor kimarad)
- 1 evőkanál chiamag darálva
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál vaníliapor
- Az almát alaposan megmossuk, majd a magházát kivágjuk és felkockázzuk.
- A mandulatejet a kókuszolajjal, mézzel és a csokival megmelegítjük, hogy a csoki elolvadjon benne.
- Turmixba tesszük az almát, ráöntjük a csokis tejet, és pépessé turmixoljuk.
- A száraz összetevőket elkeverjük, majd ráöntjük az almás csokis masszát.
- Egy 20x20 cm-es formába belesimítjuk a tésztát, majd előmelegített sütőben (170 fok) 35-40 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni!