2013. december 12., csütörtök

Padlizsános gluténmentes tészta brokkolival

Ez egy gyors ebéd vagy vacsora  lehet. Amíg kifő a tészta, addig a ragu is elkészül. A padlizsán húspótlóként működik, a brokkoli meg önmagában is nagyon egészséges.


Hozzávalók:
  • 1 padlizsán kis kockára vágva
  • a padlizsán fűszerezése: 2-3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, bors, olaj
  • 1 hagyma
  • 1 piros kápia vagy kaliforniai paprika
  • 1 kis fej brokkoli
  • 1 csomag gluténmentes kukorica tészta (a DM-ben kapható)
  • kókuszolaj
  • só, bors, chili
A padlizsánt kis kockára vágom, fűszerezem, és állni hagyom 5-10 percig. Kevés kókuszolajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a fűszerezett padlizsánt. Együtt sütöm egy kicsit, majd még a paprikát és a brokkolit is hozzákeverem. A tészta főzövizéből öntök hozzá, összefőzöm és fűszerezem.

Közben a  tésztát sós vízben kifőzöm, és hozzákeverem a raguhoz. Ha szereted, kevés zabtejszínt adhatsz hozzá, de anélkül is finom.

Jó étvágyat!