Ez egy gyors ebéd vagy vacsora lehet. Amíg kifő a tészta, addig a ragu is elkészül. A padlizsán húspótlóként működik, a brokkoli meg önmagában is nagyon egészséges.
Hozzávalók:
- 1 padlizsán kis kockára vágva
- a padlizsán fűszerezése: 2-3 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, bors, olaj
- 1 hagyma
- 1 piros kápia vagy kaliforniai paprika
- 1 kis fej brokkoli
- 1 csomag gluténmentes kukorica tészta (a DM-ben kapható)
- kókuszolaj
- só, bors, chili
A padlizsánt kis kockára vágom, fűszerezem, és állni hagyom 5-10 percig. Kevés kókuszolajon megdinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a fűszerezett padlizsánt. Együtt sütöm egy kicsit, majd még a paprikát és a brokkolit is hozzákeverem. A tészta főzövizéből öntök hozzá, összefőzöm és fűszerezem.
Közben a tésztát sós vízben kifőzöm, és hozzákeverem a raguhoz. Ha szereted, kevés zabtejszínt adhatsz hozzá, de anélkül is finom.
Jó étvágyat!
Jó étvágyat!