2016. április 18., hétfő

Medvehagyma-csalán krémleves

Ez a leves igazán durván zöld, de semmiképp ne hagyjátok ki. A csalán jótékony hatásairól már írtam, érdemes ilyenkor kihasználni, és minél gyakrabban fogyasztani.


Hozzávalók:
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 csokor csalán (csúcshajtás 2-3 levéllel)
  • Kb. 10 szép, nagy medvehagyma levél
  • 3 közepes burgonya
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 2-3 friss lestyán levél (vagy szárított, ha nincs friss)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors, őrölt szerecsendió
  • kb. 1 dl rizstejszín
Elkészítése:
  1. A kókuszolajon kezdjük el pirítani a felkockázott petrezselyemgyökeret és a burgonyát.
  2. Adjuk hozzá a csalánt és a medvehagymát. Pár perc elteltével reszeljük bele a fokhagymát is.
  3. Öntsük fel vízzel, fűszerezzük.
  4. Botmixerezzük, majd a végén öntsük hozzá a rizstejszínt.