2016. április 8., péntek

Curry-s édesburgonya ragu puliszkával

Nagy kedvencem az édesburgonya,  sütve, főve egyaránt finom. Az indiai fűszer kellően pikánssá teszi, a fokhagymás puliszka pedig jól kiegészíti. 

Egyébként, ha van kerted, te magad is tudsz batátát termeszteni. Nekem már szépen gyökereznek a palánták. :)

Most pedig jöjjön a recept:


Hozzávalók: 
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 vöröshagyma 
  • kb. 1 cm-es gyömbér
  • 2-3 gerezd fokhagyma 
  • 1 szép nagy édesburgonya
  • 20 dkg zöldborsó 
  • 4-5 rózsa brokkoli, a szárával együtt
  • 1 doboz zabtejszín
  • 1 evőkanál zabliszt
  • himalája só, bors, curry fűszerkeverék, chili

Elkészítése:
  1. A kókuszolajon megpároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, a lereszelt fokhagymát és a fűszereket. 
  2. Néhány percig kevergetjük, majd beletesszük a kockára vágott édesburgonyát, a zöldborsót és a kis kockára vágott brokkolit torzsát.
  3. Lefedve kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a brokkolirózsát is. 
  4. A végén a tejszínhez hozzákeverjük a zablisztet, majd ráöntjük a ragura.
  5. Ha szükséges, akkor a végén még ízesíthetjük.

A kukorica puliszka receptjét itt találod.