2015. december 30., szerda

Bazsalikomos-fokhagymás krémleves

Gyors és finom... kell ennél több? Mi van kamrában kérdésre ez a finom krémleves lett belőle. Igazán sok dologra nincs szükség, ezek általában vannak is itthon.


Hozzávalók:
  • 6 szép nagy darab krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál szárzeller
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 4-5 levél friss bazsalikom, rozmaring
  • só, bors
  • 1 kávéskanál házi vegeta
  • növényi tejszín (én zabkrémet használtam)
  • pár csepp citrom leve
Elkészítése:
  1. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A szárzellert és a hagymát felkarikázzuk.
  2. Egy lábasba tegyünk kókuszolajat, majd dobjuk rá a zöldségeket és a hagymákat. Kevergessük, pirítgassuk néhány percig, majd öntsük fel vízzel.
  3. Fűszerezzük. Ha van zöldfűszer, akkor azt használjuk.
  4. Főzzük puhára, majd botmixerezzük krémesre. Ezután öntsünk hozzá kb. 1 dl tejszínt, és forraljuk fel. A végén nyomjunk bele egy kevéske citromlevet.