Hozzávalók:
- 50 dkg puha datolya (nem kell áztatni!)
- 15 dkg kesudió
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál mandulavaj
- 8 dkg zabpehely
Extra:
- kókuszreszelék
- puffasztott köles vagy tönkölybúza
- aszalt áfonya vagy cseresznye
Elkészítése:
- A kesudiót kávédarálón daráld puhára.
- A datolyát késsel darabold fel, majd tedd bele a robotgépbe. Add hozzá az összes hozzávalót.
- Akkor jó, hogy a kezeddel egy keveset összenyomol, és masszává áll össze.
- Ez így már nagyon finom, de tehetsz bele az extrákból. Arra figyelj, hogy csak ízesítsd vele (3-4 ek.), mert ha sokat teszel hozzá, akkor nem fog összeállni szeletté.
- Kézzel gyúrd össze egy masszává, majd óvatosan ujjnyi vastagra nyújtsd ki. Nyújtás közben a széleit tömörítsd.
- Ha szép téglalapod lesz, akkor éles kézzel szeleteld fel, majd a szeletek széleit formázd meg.
Én hűtőben tartom, mert így szilárdabb lesz az állaga. Hetekig eláll, ha marad :)