Hozzávalók (5-6 adag)
- 1/2 kávéskanál chilipor
- 1 késhegynyi cayenne-bors
- 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
- 1/2 kávéskanál őrölt édeskömény
- 1 kávéskanál füstölt, édes pirospaprika
- 1 jó nagy vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 kaliforniai paprika
- 1 csésze kukorica
- 1 csésze vörös bab áztatva, majd megfőzve
- 1 csésze parbolied rizs vagy gersli
- 1 konzerv kockázott paradicsom (vagy 3 friss paradicsom kockázva)
- 1 csésze paradicsomlé
- 2 marék spenót
- himalja só, bors
- kevés víz
Elkészítése:
- A rizst vagy a gerslit dupla mennyiségű vízzel és sóval főzd puhára.
- Egy serpenyőben az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát és a kaliforniai paprikát kevés vízen süsd-pirítsd meg. Ízesítsd sóval, borssal.
- Keverd hozzá a fűszereket, a kukoricát, a paradicsomokat, a főtt babot és a főtt rizst. Szórd bele a spenótot is.
- 5-10 perc alatt főzd össze az ízeket.
Kínálj hozzá házi tortilla chipset.