2018. november 24., szombat

Sokfűszeres babos-rizses ragu

Ez a ragu a gazdag ízek tökéletes kombinációja. Megdöbbentő, hogy néhány olyan egyszerű összetevőből, mint a bab, a rizs és a zöldségek, milyen hihetetlen ételt tudunk alkotni. Önmagában is tökéletes, de én készítettem hozzá alakor lisztből tortillát is.



Hozzávalók (5-6 adag)
  • 1/2 kávéskanál chilipor
  • 1 késhegynyi cayenne-bors
  • 1/2 kávéskanál őrölt római kömény
  • 1/2 kávéskanál őrölt édeskömény
  • 1 kávéskanál füstölt, édes pirospaprika
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1 jó nagy vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 kaliforniai paprika
  • 1 csésze kukorica
  • 1 csésze vörös bab áztatva, majd megfőzve
  • 1 csésze parbolied rizs
  • 1 konzerv kockázott paradicsom (vagy 3 friss paradicsom kockázva)
  • 1 csésze paradicsomlé
  • 2 marék spenót
  • himalja só, bors
  • kevés víz

Elkészítése:
  1. A rizst 2 csésze vízzel és sóval mintegy 30 perc alatt főzd puhára.
  2. Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, majd add hozzá az apró kockára vágott hagymát, fokhagymát és a kaliforniai paprikát. Kb. 5 perc alatt süsd puhára. Ízesítsd sóval, borssal.
  3. Keverd hozzá a fűszereket, a kukoricát, a paradicsomokat, a főtt babot és a főtt rizst. Szórd bele a spenótot is.
  4. 5-10 perc alatt főzd össze az ízeket.

Extra: igazi téli ételt varázsolhatunk belőle, ha tepsibe teszed, sajtot szórsz rá, és összesütöd. Kínálj hozzá házi tortilla chipset.