Hozzávalók (4 adag):
- 1 szép nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 nagy padlizsán
- 50-60 dkg paradicsom
- lehetőleg friss zöldfűszer: rozmaring, oregánó, kakukkfű
- himalája só, bors
- 1 csomag (gluténmentes) spagetti
Én cukkinit is tettem bele. |
Elkészítése:
- A hagymát vágd fel kis kockára, majd a kókuszolajon kezdd el megdinsztelni. Néhány perc elteltével reszeld bele a fokhagymát, de figyelj, hogy ne égjen meg!
- A paradicsom kis részét turmixold, a többit vágd cikkekre. Öntsd rá a hagymás zsírra, és süsd össze. Fűszerezd.
- Közben a padlizsánt hámozd meg, szeleteld fel. Sózd be, majd hagyd állni 20-30 percig. A sütőt melegítsd elő 180-190 fokra.
- Anikó (Zöldház Bio Panzió konyhatündére) a padlizsánokat egyszerűen megsütötte a sütőben, én viszont sütés előtt kissé bepácoltam. Egy kis olívaolajba tettem füstölt pirospaprikát, sót, borsot és 1 gerezd fokhagymát reszeltem bele. A sótól jól leöblített padlizsán szeleteket ebbe a pácba kevertem.
- Tehát én grillen 5-8 perc alatt megsütöttem a padlizsánt, de odafigyelve, hogy ne égjen meg!
- Amikor jól összesült a paradicsom, akkor hozzákevertem a csíkokra vágott grillezett padlizsánokat. Ezek után már nem kell főzni, tálalhatod is a kifőtt tésztához.