Ha SOS kell ebédet készíteni, akkor gondoljunk a rizottóra. Igazán laktató, és változatosan el lehet készíteni. Ehhez a paradicsomos rizottóhoz is tehetsz egy kis padlizsánt vagy éppen cukkinit.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 1 evőkanál bio vaj
- 1 csésze rizottó rizs
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2-3 szép nagy és érett paradicsom vagy 20 dkg paradicsompüré
- kb. 3 dl zöldség alaplé
- kis marék friss bazsalikom
- 2-3 ágacska rozmaring
- orgegánó
- himalája só, bors, chili
Elkészítése:
- Először is a paradicsomot kockázd fel és pürésítsd.
- Egy serpenyőben a vajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát.
- Add hozzá a rizst, 1-2 percig pirítsd össze.
- Add hozzá a paradicsom 1/3-át és kezdd el kevergetni, majd ahogy felszívja a levét, add hozzá a többi paradicsomot is. Fűszerezd.
- Majd kezd hozzá adagolni a zöldség alaplét. De csak fokozatosan, addig, amíg felveszi a nedvességet és megpuhul a rizs.