Végy 6 tojást. Ismerős? Általában minden piskóta recept így kezdődik... és így folytatódik: adj hozzá 6 evőkanál cukrot. Nos, és jócskán megreformáltam, mert sem tojás, sem kristálycukor nincs benne. Folytatva a sort, még a lisztet is kicseréltem benne.
Ez a piskóta remek tortákhoz, de akár gyümölcsös pite alapja is lehet. Bátran próbáld ki, nem fogsz csalódni benne.
- 18 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 7 dkg fehér tönkölyliszt
- 8 dkg kókuszvirágcukor
- 6 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 csomag foszfátmentes sütőpor
- 2,5 dl rizstej (vagy más növényi tej)
- 25-30 ml narancs leve (ez kb. 1/2 narancs leve)
- 1/2 mokkáskanál vaníliapor
- 6-8 csepp narancsolaj
Elkészítése:
- A liszthez keverd a cukrot, a szódabikarbónát, a sütőport és a vaníliapor.
- Öntsd hozzá a tejet és a kókuszolajat.
- A narancslé és a narancsolaj is belekerülhet.
- Jól dolgozd össze.
- Kiolajozott tortaformában süsd ki. (Előmelegített sütőben, 180 fokon)
22 vagy 28 cm formában 25-30 perc alatt elkészül. Tűpróbával ellenőrizd, hogy rendesen megsült-e a közepe.
Mielőtt felvágod, hagyd teljesen kihűlni.
Sütés előtt megszórhatod magozott meggyel, cseresznyével, szilvával vagy akár barackkal is. Remek gyümölcsös pite lesz belőle.