Itt a spárga szezon, együk, ameddig van. :) Imádom spárga roppanósságát, a rizottó krémességét... olyan jól kiegészítik egymást. Ha van egy kis gombád otthon, azt is tehetsz bele, meg egy kis zöldfűszeres kecskesajt is biztosan remekül megbolondítja.
- 1 evőkanlál bio vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 újhagyma
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg spárga
- 1 kisebb csésze zöldborsó
- 1 kisebb csésze rizottó rizs (pl. arborio)
- kb. 1 l. zöldségalaplé
- 2-3 aszalt paradicsom
- himalája só, bors
- 1 csokor snidling
Elkészítése:
- Először is a spárgát hajlítva törjük el. A zsenge része a hajtáscsúcs, ezt csak meg kell mosni. A másik felét viszont meg kell hámozni és felszeletelni.
- A vajat és az olívaolajat összeolvasztom, a felkarikázott újhagymát és a felkockázott vöröshagymát megfonnyasztom rajta. Belereszelem a fokhagymát is.
- Hozzáadom a megtisztított spárga felaprított szárát, a zöldborsót, a felkockázott aszalt paradicsomot és a rizst. Sózom, borsozom.
- Apránként, levesmerővel adom hozzá a zöldség alaplevet, közben közepes lángon folyamatosan kevergetem.
- Amint a rizs magába szívja, adok hozzá egy következő merőkanállal.
- Kb. 15 perc elteltével hozzáadom a spárgacsúcsot is, és még további 10 percig, folyamatosan keverve és adagolva hozzá a zöldséglevest, főzöm. Kb. 25 perc alatt készre fő a rizs.
- Megszórom metélőhagymával, és tálalom.