2016. május 5., csütörtök

Fűszeres-gyümölcsös tejberizs

Szerda délutáni uzsonna volt a gyerekeknek.... akár dupla mennyiséget is készíthettem volna, mert még a kicsi lányomnak is kevés volt egy adag. Bármilyen gyümölccsel készíthetjük, most a fagyasztóból került bele erdei gyümölcsös és epres. De amint jön a szezonja, akkor frisset fogok beletenni.


Hozzávalók:
  • 1 csésze rizotto- vagy tejrizs
  • 3 csésze rizstej
  • 1 rúd vanília
  • kb. 1,5 dl kókusztejszín
  • 2 evőkanál kókuszcukor vagy méz
  • 1 kávéskanál fahéj
  • pici kardamom


Elkészítése:
  1. Vastag aljú edénybe feltesszük a tejet a kikapart vaníliával, a többi fűszerrel és a rizzsel alacsony hőfokon főzni.
  2. Az első 10 percben magára hagyhatjuk, de utána mindenképp kevergessük.
  3. Amikor már puha a rizs, és kellően be is sűrűsödött, vegyük le a tűzről. Adjuk hozzá az édesítőszert (mézet vagy a kókuszcukrot) és a kókusztejszínt. De házilag készített mandulatejszín is jó hozzá.
  4. Egy pohárba rétegezzük kedvenc gyümölcsünkkel, amit előtte megszórtuk fahéjjal és pici kókuszcukorral.
Ennek nem lesz az a megszokott fehér színe, hiszen a fahéj és a kókuszcukor is barnít rajta.