2016. május 25., szerda

Karfiolos krémleves pirított dióval

Szeretem a krémleveseket, igen változatosan el lehet készíteni. A nagylányom nem szereti a karfiolt, de az ilyen levesekbe el lehet úgy dugni, hogy ne vegye észre. :)

Szóval, ez a leves kellően krémes, de a ropogós dió vagy éppen a mandula kellő harmóniát ad neki. Bátran próbáljátok ki.


Hozzávalók:
  • 1 kis karfiol, rózsáikra szedve
  • 1 közepes vöröshagyma
  • kávéskanálnyi bio vaj 
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 dl zabkrém
  • himalája só, bors, szerecsendió
  • egy marék pirított dió
Elkészítése:
  • A vajon üvegesre párolom az apró kockára vágott hagymát. 
  • Rádobom a karfiolrózsákat (a törzsét is vágjuk fel kis darabokra).
  • Felöntöm a levessel (ha szükséges, még egy kevéske vízzel) és fűszerezem.
  • Amikor megpuhult a karfiol, turmixgépben pürésítem. 
  • Ekkor hozzáöntöm a zabkrémet.
  • Tálaláskor megszóróm a pirított dióval.