Szóval, ez a leves kellően krémes, de a ropogós dió vagy éppen a mandula kellő harmóniát ad neki. Bátran próbáljátok ki.
Hozzávalók:
- 1 kis karfiol, rózsáikra szedve
- 1 közepes vöröshagyma
- kávéskanálnyi bio vaj
- 5 dl zöldségalaplé
- 1 dl zabkrém
- himalája só, bors, szerecsendió
- egy marék pirított dió
Elkészítése:
- A vajon üvegesre párolom az apró kockára vágott hagymát.
- Rádobom a karfiolrózsákat (a törzsét is vágjuk fel kis darabokra).
- Felöntöm a levessel (ha szükséges, még egy kevéske vízzel) és fűszerezem.
- Amikor megpuhult a karfiol, turmixgépben pürésítem.
- Ekkor hozzáöntöm a zabkrémet.
- Tálaláskor megszóróm a pirított dióval.