Hozzávalók:
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 1 szép sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 ujjnyi szelet zeller
- 1 kis csésze vöröslencse
- 1 csésze rózsáira szedett karfiol
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 levél medvehagyma (ha nincs szezonja, akkor + 1 gerezd fokhagyma)
- 1 kávéskanál curry fűszerkeverék (én a Tesco Finest indiai stílusú curry fűszerkeveréket használom)
- himalája só, bors, chili
- 1 teáskanál pirospaprika
- extra: kókuszkrém
Elkészítése:
- A kókuszolajon dinszteljük meg az a kockára vágott hagymát, majd picit később tegyük bele a fokhagymát is.
- Nem sokkal ezt követi a kockára vágott zöldségek, a rózsáira szedett karfiol és az átmosott vöröslencse.
- Fűszerezzük, majd öntsük fel vízzel.
- Főzzük puhára. A végén ellenőrízzük az ízeket, és tegyünk hozzá egy kevéske kókuszkrémet is. (de ez akár el is hagyható).