Amikor szüleimnél vagyunk, a gyerekeim mindig csigalevest kérnek. Anyukám húslevesbe főzi, én viszont zöldséglevesbe. Végülis a lányaimnak mindegy, csak csigatészta legyen benne, amit anyukám készít még hagyományos módon, kézzel, 10 tojásból. Úgyhogy ebbe a jó zöldséges levesbe most ez került. Igazán finom, és laktató. Ha te gluténmentes változatban szeretnéd elkészíteni, akkor főzz bele 1 marék kölest.
- 2 kisebb sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 szelet zeller
- fél csésze zöldborsó
- 2 kisebb burgonya
- lestyán, petrezselyem
- friss vagy fagyasztott paprikaszelet
- himalája só, bors
- 1/2 evőkanál kókuszolaj
- levesbetét: házi csigatészta vagy köles
Elkészítése:
- A zöldségeket vágjuk fel kis kockára.
- Egy edénybe melegítsük fel a kókuszolajat, majd dobjuk rá a sárgarépát. Úgy 5 perces kevergetés után - amikor szépen megszínezi a répa a zsírt - adjuk hozzá a többi zöldséget és a hagymát is.
- Ekkor még 5 perces közös kevergetés után öntsük fel vízzel. Fűszerezzük.
- Főzzük roppanósra, majd adjuk hozzá a tésztát. Kb. 5 perc és el is készült a levesünk.